onsdag den 20. juni 2012

Noget jeg selv har været glad for at have

Vi var inviteret til 2x 13 års fødselsdag, og nogen af ønskerne var kogebøger men nok mest opskriftebøger på kager/desserter og andre lækkerier..
Gemalen og jeg tog derfor en tur i Bog&Ide og fandt nogle forskellige bøger vi syntes de skulle have. Men jeg havde også hele tiden i hovedet, at de da ligesom jeg havde dengang (og nu) skulle have en bog de selv kan skrive opskrifter i - jeg bruger stadigvæk mine, syntes det er nemmere at skrive en god opskrift jeg har fundet i et blad eller på internettet ind i en bog, og eventuelt lime et billed med ind - i stedet for at have en masse løse papirer liggende som jeg ikke kan holde styr på..

Vi fandt to hæfter som kunne bruges, og som også havde et plastikomslag udenom for ekstra beskyttelse. Begge piger blev bedt om deres ynglings farver, og ud fra det gik jeg så i gang med det kreative.
Jeg brugte min Big Shot maskine og mit alfabet med skrifttypen "Mango Tango" - begge dele fra Sizzix og fik dermed udskåret de bogstaver jeg skulle bruge for at skrive på begge forsider.
Jeg har også en cupcake punch, og dermed fik jeg lavet fire cupcakes på hvert hæfte - to af dem med et kirsebær på toppe, og to med hjertedrys..
De endte sådan her, og begge piger var vilde med ideen - og så også at hånden kom hen over for lige at tjekke om papiret så sådan ud, eller om det var lavet specielt..

lørdag den 16. juni 2012

Mine hylder til alle mine punches

Ja altså egentlig var jeg jo lidt hårdnakket da vi for længe siden var i IKEA - for jeg skulle helt sikkert bare have de billedhylder der var 50cm lange.
Gemalen prøvede ellers at foreslå at vi købte de lange istedet for, og han så skar dem til så de præsis passede imellem rørene til radiatoren, men nej jeg vidste bedre..

Ja det er jo ikke nemt at skrive overstående, jeg er jo ikke meget for at give mig - men han havde jo desværre ret, men det var altså også kun den ene gang at det nogensinde er sket ;) (i hvertilfælle sådan som jeg husker det..)

Den gang købte jeg tre hylder for der var da massere af plads til alle mine punches, og de nye jeg ville få..
Er sikker på, at billedet taler for sig selv - der var 1/5 ledig plads tilbage på den sidste hylde men et par dage efter de var blevet sat op, havde min bror nogle nye med hjem til mig fra USA, og ja så var der ingen plads til nye...
For en uges tid siden var vi så i IKEA igen, og der var der lige en aka Gemalen som straks sagde at vi skulle købe nogle af de lange, så han kunne skære dem op til mig - så nu ligger der fire lange billedhylder og venter på at der kommer tid til at de kan komme op og hænge..

onsdag den 13. juni 2012

Lidt lir (igen)

Nu har jeg siddet og kigget hele min blog igennem, og en grundig oprydning i mine etiketter for, at finde det indlæg jeg tidligere har skrevet om den ene app - læs lige her

Nå men det var jo en lille omvej til den egentlige grund til, at jeg skriver det her indlæg: jeg har genfundet en app som jeg har haft længe men bare ikke rigtig har brugt. Og så en for mig ny som minder meget om den første.
Jeg har arvet nogle orkider - rent faktisk var der lidt kamp om to af dem, mens de andre tre jeg også tog ellers ville være blevet smidt ud!!!
De to programmer hedder: MagicHour og Instagram
De giver begge mulighed for at lægge forskellige filtre/rammer ind over ens billeder man allerede har gemt eller billeder man tager direkte.
I Instagram har man en profil hvor ens billeder bliver oploadet når man har leget færdig med dem, og så kan man følge med hos hinanden, både hos folk man kender men også bare hos dem som oploader nogle flotte billeder.
MagicHour har jeg ikke brugt så meget endnu, men for begge programmer bliver billederne gemt i iPhonens fotoalbum. Og originalen bliver ikke slettet.

Her er tre af mine billeder - originalen er den første, og så kommer ellers hvad jeg har leget med:






Ved de sidste her har jeg ikke lige fået tilføjet originalen på harddisken, så I må nøjes med dem jeg har leget med.
Og nu hvor jeg har ryddet op i mine etiketter tror jeg det er tid til en pause..



mandag den 11. juni 2012

Mine smukke Akelejer

Jeg elsker alle mine akelejer - og hvert år glæder jeg mig til at se hvilke farver og former der nu kommer frem. For man kan aldrig rigtig regne med hvilke farver der kommer fra frøene. På nær fra den gule "Yellow Queen" som jeg før har vist jer her på bloggen
Billederne er alle taget med min iPhone, og det syntes jeg faktisk den klare ret så godt - bare ikke lige med den blå/lilla farve, i den sidste collage, som er lige lovlig skrigende, og sådan er den ikke i virkeligheden.
Så her får I lige et par billeder:


Og som billederne også afslører, så er det et par dage siden jeg tog dem - det var der hvor vi havde hele dage med sol og sommer. For selvom jeg ikke har fået blogget, så har jeg taget en masse billeder løbende.

fredag den 8. juni 2012

Der var jo også lige en barnedåb..

Som jeg skrev igår, så var vi jo også til barnedåb - ønsket fra forældrene var, at få et ophæng ala storesøsters her.
Og jeg havde også været ude og tage en masse billeder af lillebror - og når jeg nu var i gang måtte jeg da også knipse nogle af storesøster. Jeg elsker at tage billeder af babyer/børn for de er så uforudsigelige, så det gælder bare om at tage en masse billeder og så bagefter tjekke om de kunne bruges. Tror jeg på de to dage fik taget i alt 1300 billeder (det var både af lillebror, storesøster + mor og far til deres bryllups invitationer).
Stoffet købte jeg sammen med stoffet til forældrenes tæppe og efter vask blev det skåret i de rette størrelser - deromkring redigerede jeg også billederne jeg skulle bruge, så egentlig var det bare at sætte den printer til som Gemalen havde taget med hjem - en printer som virkede og bare lige skulle installeres!!!
Vi skulle til barnedåb og bryllup en lørdag, og mandagen inden ville jeg gå i gang men den s**** f****** printer virkede ikke, så der stod jeg - alle vi kender som engang havde en almindelig blækprinter har skiftet dem ud med laserprintere, og min veninde som jeg lånte printer af sidste gang - har lige nu hele hendes hjem pakket ned i flyttekasser UDEN påskrift af hvad der er i hvilken kasse (for det var jo ikke nødvendigt!!!).
Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre, men heldigvis har jeg en masse mapper med mønstre af alverdens slags. Og det var jo bare at starte fra en ende af, og se om jeg kunne finde på et eller andet så vi kunne have en gave med.
Mit valg faldt på en slange aka Slangen Egon som jeg døbte den:
(Til bruden som jeg ved læser med herinde: ja jeg ved godt jeg på begge ting skrev uendeligt lange kort). Slangen Egon måtte ligesom have noget med sig, når nu det ikke var ophænget som jeg havde lovet..
Han er lavet af resterne fra stoffet som jeg har købt til ophænget - hans tunge er faktisk rester fra de fire hjerter på bryllups quilten. Lige bag de to knapper som han har fået som øjne, har jeg puttet en af de der rasledimser ind som man kan købe i Stof & Stil, så han er ikke en klapperslange med mindre den med tiden bevæger sig derned :)



torsdag den 7. juni 2012

Afsløring af mine hemmeligheder..

Jeg har jo vist jer nogle hemmeligheder her på bloggen, og nu kan jeg endelig vise jer hvad det hele gik ud på.
Endnu engang var vi blevet inviteret til barnedåb og efterfølgende bryllup, så endnu engang måtte jeg i gang med at udtænke mig et mønster til et tæppe.
Til sammenligning var min sidste bryllups quilt  udelukkende tegnet i hånden, og udfra min egen kreativitet. Denne quilt er tegnet i programmet Electric Quilt 5. Det er et program lavet til patchworkere, men jeg vil nu mene at alle der kan lide at sætte mønstre sammen/tegne dem selv vil kunne bruge programmet.
Selve programmet er fuld af forskellige mønstre opdelt i kategorier som fx. Log cabin og så er det ellers bare at indstille den til hvilken størrelse (kan sættes i både centimeter og inch) og så ellers indsætte de blokke man vælger eller selv tegner - og flytte/roterer på dem indtil man er tilfreds. Efterfølgende kan man også vælge farver og dermed farvelægge sin quilt. Det kan gøres med helt almindelige farver men også med nogen som ligner stof - og på den måde kan man bedre se om det man ville vælge overhovedet ser godt ud.
Jeg endte med blokken "Monkey Wrench" - og taget direkte fra skærmen så det sådan her ud:
Programmet kan også hjælpe med at udregne hvor meget stof man skal bruge - ved ikke lige om min mor og jeg havde gjort det forkert; vi startede med at bruge inch i mål, men så sagde min mor at hun vidste man også kunne bruge centimeter, og om vi så gjorde noget forkert der ved jeg ikke men jeg fik mere stof end jeg egentlig skulle bruge.
Og så var det ellers at gå i gang med det store skærearbejde - havde printet en blok ud i original størrelse (det var lige tre A4 papirer som skulle limes sammen, da blokken var 30x30 cm) og udfra den kunne vi skære stoffet - min mor hjalp mig derfor "vi".
Det tog os et par timer, men så var alt også skåret og klar til at blive syet sammen.


 Alle blokkene blev syet på sammen tid, og på den måde gik det faktisk ret så hurtigt. Men fordi jeg måtte skære til for hver firkant i blokken, blev den endelige blok to centimeter mindre end den egentlig skulle have været, så derfor fandt jeg på at lave den ekstra kant udenom med de to farver.
De fire felter i midten er til fire applikeret hjerter - som på siden fik hver sit navn broderet med min mors symaskine. Det er broderet med samme farve som stoffet fordi jeg ikke ønskede det skulle springe i øjnene, men derimod være noget man opdagede hen af vejen.
Selve sammensyningen af alle lagene (forside, pladevat og fleece):
Her et par nærbilleder og til sidst både for og bagside - på bagsiden kan man se at jeg har quiltet om alle blokkene og hjerterne.



Og hvis jeg selv skal sige det, så er jeg faktisk ret så tilfreds med tæppet, som jeg håber vil blive brugt i rigtig mange år fremover af den lille familie :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails