søndag den 31. juli 2011

Når regnen nu har dryppet udenfor...

... så er der jo her hos mig, rigtig mange UFOér som jeg kan gå i gang med - for jeg har virkelig svært ved, at begrænse mig. Og nogen gange så bliver de ting jeg går i gang med ikke helt færdige fordi jeg lige må i gang med noget andet..

Jeg har før omtalt mit evigheds projekt, og siden det sidste indlæg om det så må jeg indrømme der er ikke sket en s...!!
Men så gik jeg lidt i gang igen med at ri stof på papir - og da jeg nu sad der, så forestillede jeg mig hvordan tæppet engang i fremtiden ville komme til at se ud. Og jeg har jo klippet 130 stykker stof til at lave de hele cirkler som tæppet skal bestå af - så derfor blandede jeg alle de riet cigarfigurer i en pose, lavede mig en pap-skabelon til at sætte blyantstreger der hvor cigarfigurerne skal ligge på baggrundsstoffet (stregerne bliver helt dækket når jeg syr cigarfigurerne fast).
Og så var det ellers bare at gå i gang - har lavet de to første færdige, og er i gang med den tredje.
Jeg ved ikke hvorfor, men min forestilling om det færdige resultat = tæppet har hele tiden været at det i øverste venstre hjørne skulle starte med de hvide farver, og derefter bevæge sig skråt ned mod højre hjørne igennem alle regnbuens farver. Men da de fleste af de stoffer jeg har valgt har flere farver, så har jeg haft lidt svært ved at farve sorterer dem. Desuden har jeg også mange flere røde og grønne stoffer, og derfor ville der heller ikke blive en ens overgang gennem farverne..
Og nu hvor jeg sidder og kigger på billedet ovenover - tja så bliver jeg mere og mere tilfreds med min beslutning, om bare at stikke hånden ned i den blandede pose, og fiske forskellige cigarfigurer op og sætte sammen til en cirkel.
Så jeg glæder mig faktisk til, at se det færdige resultat, jeg er ret sikker på det bliver et flot farvestrålende tæppe, men det forbliver stadigvæk mit evigheds projekt, så der kommer til at gå noget tid endnu før jeg får det at se :)

4 kommentarer:

 1. wow, kan du ikke lave en DIY på dem? de er godt nok flotte?!!

  SvarSlet
 2. Nu vil jeg nødig overskride nogen grænser med hensyn til copyright - og det er jo desværre ikke mig der har "opfundet" dette flotte mønster som hedder Joseph´s coat.
  Det er derimod en meget kreativ kvinde fra Australien, og hun har lavet en flot DIY på hendes blog:

  http://dontlooknow.typepad.com/dont_look_now/2009/11/josephs-coat---set-up-preporation-of-applique-shapes.html

  Forklaringen er selvfølgelig på engelsk, men der er mange billeder som gør det meget forståeligt.
  Mine ændringer har været at gøre cirklen 25% mindre end originalen, og så har jeg ikke lige kunnet finde det mellemlægnings stof hun stryger på cigarfigurerne som stiver af, og kan vaskes ud - jeg har riet dem på papir som jeg, når den ene side er syet fast, piller ud igen..

  SvarSlet
 3. Jeg taber fuldstændig underkæben når jeg ser sådant noget. Forstår ikke alt det flotte i laver, men nyder altid det enkle kontra det komplekse....

  SvarSlet
 4. Mange tak flet ogsjov - tror det er sådan for alle som "står udenfor" og ser på en genre indenfor det kreative som man ikke selv gør sig i - kan se du også laver ting som jeg beundre, men som jeg på ingen måde selv kan finde ud af :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails