mandag den 13. juni 2011

Lidt nyt herfra..

SÅ blev jeg endelig færdig med det første sæt dansetøj - det har taget sin tid både på grund af manglende mønster, mål på tøserne og derefter tilrettelser af mønstrene så det tøj jeg syede også passede når jeg var færdig.

Og I skal da ikke snydes for lidt billeder - underskylder den dårlige mobilkvalitet af billederne, men man kan da se hvad det skal forestille:
Ifølge tøserne så skulle deres dragter kaldes "duedragter" - jeg har ikke så meget forstand på det, jeg skal kun sy det. Navnet kommer af de lilla streger man kan se på brystet af dragterne - der er seks snore i hver klase, og der er i alt 9 klaser foran og 9 klaser bagpå - ALLE syet på i hånden!!
Så når de hænger der, så ligner de lidt en due..??!!!
De ville rigtig gerne have de hætter på dragten, men jeg ved det går vildt for sig når de danser, så for at hætten ikke skulle komme i vejen/være til besvær når den hele tiden faldt ned - så har jeg øverst på hætterne lavet to knaphuller med 2 cm mellemrum, for så kan de tage et knækspænde eller en hårnål igennem hætten og sætte fast i håret, og volla så bliver hætten siddende når de danser rundt..

Jeg har heller ikke helt kunne holde fingerne fra mit mælkebøtte ophæng, så det skal I da også lige se:
Lyset snyder lidt, og viser dermed ikke helt farverne som de i virkeligheden ser ud...
Det tager lidt tid med blomsterne da jeg syr hvert blad fast. Min fortolkning af mælkebøtteblomsten blir at hvert blomsterblad skal være flosset i kanten, så det kommer til at se "råt" ud.. Men jeg ved ikke helt om det er den bedste ide jeg har fået, for jeg kommer til at sy mange gange det samme sted for at sy alle de blomsterblade fast - men på den anden side så er billedet helt sikkert quiltet godt der hvor blomsterne sidder :)

4 kommentarer:

  1. Dragterne er fantastisk flotte og din idé til hætterne er intet mindre end genial....at de hedder "duedragter" - det havde jeg dog ikke kunnet gætte ;o)
    Ophænget er fantastisk flot - sikke et kunstværk!
    Kh Karen

    SvarSlet
  2. Tusind tak Karen :) - nej jeg havde heller ikke gættet det, og da en af tøserne spurgte til duedragten første gang, måtte jeg spørge hvad hun mente..

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails