mandag den 8. november 2010

Wow jeg er stadigvæk helt oppe at køre..

Jeg holdte fødselsdag her i weekenden, og det var bare sådan en dejlig og hyggelig aften sammen med familien.
Kagerne og småkagerne var bagt dagen før, så det eneste vi skulle var, at rydde op, gøre rent og dække bordet.
Det jeg havde valgt at bage var første gangs projekter, jeg valgte at sætte min lid til den blog hvor jeg har hentet dem. Og hvis du ligesom mig godt kan lide at se hvordan maden ser ud, så er det også en blog for dig. Du kan se den lige her.
Og jeg kan kun sige tusind tak for opskrifterne Birthe - jeg fik så meget ros for begge kager, og selv gemalen har sagt at de hellere end gerne må laves igen!!
Den første som jeg i lang tid har vist skulle laves til min fødselsdag var "Gunvor-kagen" den så bare så lækker og frisk ud på de billeder der er på bloggen. At jeg så var så dum at bruge bagepapir i fadet er så en helt anden snak - det var både besværligt at lægge marengs og topping på under selve bagningen, men det var også til besvær når man skulle have noget af kagen!!
Ifølge billederne er der grønne stenfrie druer på, men gemalen kunne ikke få andet end røde - og det smagte fantastisk.
Den anden kage var "Brownie cheesecake" - og jeg må indrømme den ser fandens lækker ud på billederne, men har før forsøgt mig med at lave cupcake topping med ostesmag (philadelphia neutral flødeost blandet op) og det var på ingen måde nogen succes herhjemme. Så var meget spændt på resultatet. Min kage endte altså bare ikke sådan som på billedet - men hold da kæft den smagte godt - og falder tungt.
Jeg lavede en lille ændring i opskriften - jeg brugte nemlig 50g lys chokolade og 50g mørk chokolade. Forinden havde jeg nemlig bagt "småkagerne med to slags chokolade" og vi syntes begge, at den mørke chokolade virkelig dominerede det hele.

Selvfølgelig fik jeg ikke taget nogen billeder - ærgrer mig også rigtig meget (skulle nemlig have drillet en som ikke kunne komme med, med at sende billeder så hun kunne se hvad hun gik glip af).. Men det må blive en anden gang, for det var faktisk næsten ikke noget tilbage da gæsterne var gået!

Jeg blev rigt begavet - blandt andet fik jeg stof fra gemalen, så nu skal jeg i gang med min nye vinterjakke - den bliver fuld af farver. Skal nok vise hvordan den ender..
Jeg fik også sy teknik bøger - dejlige opslagsværker.. Et stort dejlig tykt lyserødt håndklæde.. Gran Cru glasfade.. Et mandolinjern (tror jeg det hedder.. Gennemsigtige opbevaringskasser til mine patchworkstoffer... Lav-selv julekugler.. Perlehjerter på stang.. Penge (gemalen havde jo købt det stof til min vinterjakke).. Limefarvede Margrethe skåle med låg i mange størrelser.. To store plastikkrukker til gårdhaven.. Sommerfugleøreringe.. iPhonecover med sommerfugl som vedhæng og sidst men ikke mindst 36 Copic color tuscher til for mit vedkommende, at farvelægge stempler til scrapbooking, kort og hvad jeg ellers finder på...

♥TUSIND MANGE TAK FOR ALLE GAVERNE♥

Det var alle sammen meget fine gaver, og hele søndagen sad jeg og hyggede mig med, at kigge og pille ekstra meget ved alle tingene..

I dag var min plan egentlig at klippe vinterjakken op, men de tuscher trak altså lige lidt mere. Så jeg har siddet og kigget på YouTube videoer og set hvordan de gør..
Og selvfølgelig skulle jeg da også selv lige prøve:
Det er rigtig sjovt, men også utrolig svært syntes jeg - jeg har før forsøgt mig med akvarel farveblyanter som jeg så gjorde våde for at fade farven ud, men det er meget svært at fortælle vandet hvor det må løbe hen!! Så på den måde er det egentlig meget nemmere, for med tuscherne kan du jo styre det, men sådan noget som hvor lyset kommer fra, og hvor meget man skal farvelægge med de forskellige farver det skal vist lige prøves rigtig mange gange, før det ligger i hænderne..
Jeg skal også have fat i den tryksværte som de bruger - den skulle nemlig ikke løbe ud når man sidder og farvelægger - det gør den jeg har nu, for da jeg købte en skulle den jo bare lave stempeltryk i sort. Havde ikke lige overvejet at de også skulle farvelægges..
En anden god ting som jeg fandt ud af ved at se videoer var, at man inde på Copic egen hjemmeside kan udprinte et stykke papir med alle farverne på i nummerorden, og så kan man sætte en farvestreg, så man kan se hvilke farver man har og hvad som matcher - en smart ting at have liggende i tasken hvis nu man skulle støde ind i nogle Copic tuscher..

2 kommentarer:

 1. Ej endnu engang hjertelig tillykke.
  Sikke dejlige gaver:o)
  Tænker at du måske skulle lave et lille kursus for os med de Copic color tuscher ;o)Det er held vild flot ud.
  Fik du ikke taget billeder af dine kager? Du lyder super lækre.
  Gode hilsner herfra;o)

  SvarSlet
 2. Ha ha jeg er helt bæløjet af at se YouTube videoer... Og i forhold til alle dem som jeg har set, så er jeg jo helt grøn!!
  Ja det er lidt surt der ingen billeder er af kagerne - du skulle virkelig prøve, at lave dem. De er meget nemme at lave, og selvom de ikke kommer til at ligne billederne inde på bloggen - taler af erfaring - så smager de himmelsk!!
  Sikke et flot billed du har fået på din profil - det ser bekendt ud ;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails