onsdag den 15. september 2010

Mit bidrag til blog udfordringen hos Mamma Mia´s verden

Endelig er deadlinen kommet for den blog udfordring jeg har deltaget i. For at starte fra begyndelsen til min deltagelse, kommer her hele forløbet for mig:

Jeg sad egentlig bare og surfede rundt på forskellige blogs, og så "faldt" jeg over denne blog udfordring som helt sikkert udfordrede min kreativitet - jeg måtte simpelthen bare deltage.

Emnet var: BØRNESANGE


 • krav : der skal indgå håndarb. teknikker (sy, strikke, hækle, filte.....)
 • krav : du skal lave en kort procesbeskrivelse (idé, evt. prøver, udførelse og færdigt produkt)
 • krav : du skal være KREATIV - dvs. du skal selv finde din helt egen idé


 • Allerede da jeg sad og læste indledningen, begyndte mit hovedet at udtænke forskellige idéer - vi har jo desværre ingen børn selv, men jeg vidste at nogle af vores venner ventede en lille pige, så det skulle være noget til hende. Nærmest to sekunder efter jeg besluttede det, så fik jeg idéen at det skulle være børnesangen "se min kjole" som jeg skulle fortolke på min måde.

  Jeg stillede også et 4. krav til mig selv: jeg skulle bruge hvad jeg havde af stof = alle mine rester.

  Altid når jeg laver noget tegner jeg det først på ternet papir, det hjælper mig utrolig meget, at få det ned på papir, og se det visuelt. Så kan jeg på den måde også hurtigt se om det overhovedet virker - min ide og virkeligheden. Når jeg har tegnet noget ned, og "godkendt" det, så skriver jeg altid målenheder på, da det er en stor lettelse når jeg klipper/skær i stof. For jeg kan bare se på min tegning hvad og hvordan stoffet skal være.
  Jeg starter altid fra toppen af min tegning og begynder at lave tingene i stof, på den måde kan jeg sætte kryds ved de ting jeg har lavet, og stille og roligt bevæge mig nedad til jeg er færdig.

  Men tilbage til blog udfordringen: da jeg ikke lige kunne alle vers i hovedet googlede jeg sangen, og fandt en med seks vers - jeg ved ikke om der er flere, og om det var den originale jeg fandt, men det er den jeg har brugt.

  Så tegnede jeg som sagt lige hurtigt hvordan jeg havde tænkt mig hver vers skulle se ud. Bagefter tegnede jeg hver vers op i stor størrelse, både for at se hvordan det så ud, men og så for at jeg kunne bruge tegningerne som skabelon til de figurer jeg ville have med. Fra den lille hurtige tegning og op til den store størrelse lavede jeg også nogle ændringer, da jeg imellemtiden havde fundet på en anden måde at illustrer tingene på.

  Alt i hvert vers er syet på i hånden. Resten såsom indramningen i kjolens farve og ydrekanten er syet med symaskine.
  Inden rammen blev syet på, samlede jeg bagsiden, pladevat og forsiden med store nåle, hvorefter jeg riede det hele sammen. For på den måde ikke at lave nogle folder og buler.
  Til sidst quiltede jeg rundt om alle kjolerne og andre ting jeg syntes passede - for på den måde at skabe en effekt, og bagefter syede jeg en løbegang på i hånden, på bagsiden hvor der skal en pind igennem så det kan komme op og hænge.
  Først kommer der en billedcollage med min arbejdsgang, bagefter billeder fra hvert vers (nogen har jeg været bedre til at tage billeder af end andre), og til sidst selve ophænget. Heldigvis blev jeg færdig i god tid - den 3. september - men jeg havde ikke lige regnet med, at alle mulige andre ting skulle falde sammen i den måned. Så selvom jeg er blevet færdig i god tid, så har jeg alligvel stresset ret meget over det!

  Men jeg er glad for at jeg deltog - og på den måde tænkte anderledes og udfordrede mig selv i min kreative kunnen - Mange tak Mia - og jeg melder mig straks til den næste udfordring du kunne finde på at lave...

  9 kommentarer:

  1. Tillykke med dit flotte projekt. Og jeg savner din addresse så jeg kan sende din gave.

   SvarSlet
  2. Mange tak..
   Det må du meget undskylde - kunne ikke se andet end det var 4 kvinder som havde vundet, sad nemlig og ledte igår efter hvem der havde vundet, måske er det bare mig som er blind! Sender dig straks en mail :-)

   SvarSlet
  3. Hold op hvor et flot tæppe, jeg har lige set det ved Mia, og må tilstå at jeg er meget imponeret over dine evner.

   SvarSlet
  4. Tusind tak - det er altid dejligt når der er nogen der kan lide det man laver - især når der er lagt mange timer i det :-)

   SvarSlet
  5. Hold da op, hvor er det et fantastisk tæppe! Du har en fantastisk bloog, og jeg vil nyde at følge dine utrolige, kreative værker fremover :o)

   SvarSlet
  6. Tak for de meget fine ord Karen - jeg bliver jo helt overvældet!!

   SvarSlet
  7. må altså også lige skrive til dig hos dig selv... det er bare sådan en skøn ide du fik og hvor er det blevet et dejligt tæppe :)
   KH Micha

   SvarSlet
  8. Mange tak Micha - ja jeg er faktisk også selv ret godt tilfreds med mit resultat.

   SvarSlet
  9. Hej,jeg er glad atfinde din bloog,du laver fantastiske søde ting! Den tæppe er super flot.   http://httpwwwgooglecomprofilesmarmie-inga.blogspot.com/

   SvarSlet

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails