søndag den 26. september 2010

Barnedåbsophæng færdigt..

Så blev barnedåbsophænget endelig færdig (det skal lige siges at det faktisk blev færdigt den 23.09.2010) og nu kan jeg endelig vise hvad jeg har brugt (alt) min tid på.
Jeg skrev i et tidligere indlæg, at opsprætteren var blevet min gode ven - og ja for jeg forsøgte at lave en søm som på ingen måde så pæn ud efter min mening - og så må man jo sprætte op.

Aller først fandt jeg de billeder jeg gerne ville bruge - blandt andet nogen af dem jeg selv har taget og som jeg viste her. Billederne er redigeret i et fotoprogram; der har de fået den størrelse som jeg gerne ville have, samt ændret til sort/hvide billeder med og uden rammer. Til sidst blev billederne spejlvendt.
Billederne blev spejlvendte fordi, at når de skal overføres til stof (bomuld) så vises de rigtigt på den måde. Det er især vigtigt når man skal have tekst på ligesom jeg har gjort med den lille piges data.

Jeg kan bedst lide når jeg ved hvordan de ting jeg laver kommer til, at se ud. Derfor tegner jeg altid op på ternet papir hvordan det skal se ud, og med mål på - hvilket gør det meget nemmere i skærings processen.
Valget blev fire forskellige stoffer - hvoraf den ene går igen som kant hele vejen rundt.
Stofferne blev først skåret når jeg kom til dem i den rækkefølge de skulle sammensættes til sidst.
Sammensyningen af billeder og stof var på min symaskine.

Da forstykket var syet færdigt, lavede jeg bagstykket i en lidt større størrelse - derefter kom pladevatten på og til sidst forstykket. Så riede jeg det hele sammen mens jeg hele tiden glattede ud - jeg tror aldrig jeg har riet så meget før bare fordi det helt sikkert ikke skulle drille mig i den sidste ende.
Da alle tre lag var riet godt sammen påsyede jeg ydrekanten. Og derefter gik jeg ellers igang med at quilte rundt om alle billederne og quiltede blandt andet hjerter på det øverste stykke, mens jeg på de følgende har brugt de tryk der var på stofferne som skabelon for min quiltning.
Til sidst er kanten blevet håndsyet ind på bagsiden, mit mærke er påsyet og datoen for dåben til evigt minde.

Mit resultat endte sådan her:
Og sådan ser mine detaljer ud tæt på:
Jeg håber og tror, at især moren bliver rigtig glad for resultatet - det var på hendes opfordring, at jeg gik i gang med projektet. Det er endnu engang noget som er lavet helt specielt til modtageren - og jeg håber hun med tiden måske selv vil sætte stor pris på mit arbejde.

4 kommentarer:

 1. Hold så helt op, hvor er det flot....sikke et arbejde, men resultatet...det er intet mindre end fantastisk....genial idé og ja...jeg er fuld af beundring :o)

  SvarSlet
 2. Tusind mange tak Karen - heldigvis blev ophænget også modtaget med stor glæde fra forældrene, og flotte kommentar fra nogle af de andre gæster. Det er altid dejligt bekræftende for ens arbejde at blive rost - det giver mig mod på at lave sådan nogle anderledes ting.

  SvarSlet
 3. Ja modtagerns forældre blev rigtig glade selvom det på ingen menneskelig måde kan beskrives med ord hvor taknemmelige vi er. Vi troede ellers det skulle hænge på hendes værelse men vi blev hurtige enige om at det skulle være i gangen ved hoveddøren så alle der kom kunne se det når de kom på besøg;o)
  SÅ skønt med sådan en dejlig kreativ veninde. Du er guld værd;o)

  SvarSlet
 4. Det er jeg rigtig glad for og ihh mange tak - okay jeg havde også forestillet mig det skulle hænge på hendes værelse, men beslutningen er jo helt og aldeles jeres :-)Har I fået kigget på billederne jeg har taget? ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails