torsdag den 7. juni 2012

Afsløring af mine hemmeligheder..

Jeg har jo vist jer nogle hemmeligheder her på bloggen, og nu kan jeg endelig vise jer hvad det hele gik ud på.
Endnu engang var vi blevet inviteret til barnedåb og efterfølgende bryllup, så endnu engang måtte jeg i gang med at udtænke mig et mønster til et tæppe.
Til sammenligning var min sidste bryllups quilt  udelukkende tegnet i hånden, og udfra min egen kreativitet. Denne quilt er tegnet i programmet Electric Quilt 5. Det er et program lavet til patchworkere, men jeg vil nu mene at alle der kan lide at sætte mønstre sammen/tegne dem selv vil kunne bruge programmet.
Selve programmet er fuld af forskellige mønstre opdelt i kategorier som fx. Log cabin og så er det ellers bare at indstille den til hvilken størrelse (kan sættes i både centimeter og inch) og så ellers indsætte de blokke man vælger eller selv tegner - og flytte/roterer på dem indtil man er tilfreds. Efterfølgende kan man også vælge farver og dermed farvelægge sin quilt. Det kan gøres med helt almindelige farver men også med nogen som ligner stof - og på den måde kan man bedre se om det man ville vælge overhovedet ser godt ud.
Jeg endte med blokken "Monkey Wrench" - og taget direkte fra skærmen så det sådan her ud:
Programmet kan også hjælpe med at udregne hvor meget stof man skal bruge - ved ikke lige om min mor og jeg havde gjort det forkert; vi startede med at bruge inch i mål, men så sagde min mor at hun vidste man også kunne bruge centimeter, og om vi så gjorde noget forkert der ved jeg ikke men jeg fik mere stof end jeg egentlig skulle bruge.
Og så var det ellers at gå i gang med det store skærearbejde - havde printet en blok ud i original størrelse (det var lige tre A4 papirer som skulle limes sammen, da blokken var 30x30 cm) og udfra den kunne vi skære stoffet - min mor hjalp mig derfor "vi".
Det tog os et par timer, men så var alt også skåret og klar til at blive syet sammen.


 Alle blokkene blev syet på sammen tid, og på den måde gik det faktisk ret så hurtigt. Men fordi jeg måtte skære til for hver firkant i blokken, blev den endelige blok to centimeter mindre end den egentlig skulle have været, så derfor fandt jeg på at lave den ekstra kant udenom med de to farver.
De fire felter i midten er til fire applikeret hjerter - som på siden fik hver sit navn broderet med min mors symaskine. Det er broderet med samme farve som stoffet fordi jeg ikke ønskede det skulle springe i øjnene, men derimod være noget man opdagede hen af vejen.
Selve sammensyningen af alle lagene (forside, pladevat og fleece):
Her et par nærbilleder og til sidst både for og bagside - på bagsiden kan man se at jeg har quiltet om alle blokkene og hjerterne.Og hvis jeg selv skal sige det, så er jeg faktisk ret så tilfreds med tæppet, som jeg håber vil blive brugt i rigtig mange år fremover af den lille familie :)

4 kommentarer:

 1. Hold da helt fest, hvor er det blevet flot!!!! Jeg elsker farverne og de detaljer, du har tilføjet. Fantastisk!!!!!!
  Kh Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Karen :) Det er altid dejlig når man får ros for det man har lavet.

   Slet
 2. Det er da et fantastisk flot tæppe du der har lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak LIMATO, ja der er i hvert tilfælle brugt meget tid og tanker på det, både før og under syningen :)

   Slet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails